Democratic Party of Moldova

Press release

23 October 2020

Pavel Filip, la inaugurarea apeductului la Târnova, Edineţ: Infrastructura este fundamentul pe care se dezvoltă societatea şi rămâne o prioritate a PDM

Pavel Filip, la inaugurarea apeductului la Târnova, Edineţ: Infrastructura este fundamentul pe care se dezvoltă societatea şi rămâne o prioritate a PDM

Locuitorii din satul Târnova, Edineţ au acces la apeduct. Prezent la evenimentul de inaugurare a apeductului din sat, preşedintele PDM, Pavel Filip, a spus că în timpul guvernării Partidului Democrat infrastructura a fost declarată o prioritate. „Infrastructura este fundamentul pe care se dezvoltă societatea. Aşa cum începem a construi o casă de la fundament, aşa şi ţara poate fi construită pornind de la cele 3 priorităţi: infrastructură, educaţie şi justiţie”, a declarat liderul democrat. El a menţionat că atunci când la sat vor exista condiţiile necesare pentru un trai decent: apeduct, canalizare, servicii de sănătate şi de educaţie de calitate, tinerii nu vor mai pleca peste hotare, dar îşi vor construi un viitor aici, acasă.

Pavel Filip a mulţumit partenerilor europeni, dnei primar, dar şi locuitorilor satului pentru realizarea cu succes a acestui proiect: „Doamnă primar, vă mulţumesc pentru contribuţia dvs la implementarea acestui proiect. Aşa sunt toţi primarii Partidului Democrat: harnici, dedicaţi şi cu viziune, iar oamenii îi apreciază pentru aceasta”.

La rândul său, primarul Cornelia Rusu a declarat că realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită susţinerii acordate de Guvernul condus de Pavel Filip: „ Construcţia reţelelor de alimentare cu apă în satul Târnova a început anul trecut şi am avut o deschidere aparte din partea dlui Filip pentru realizarea acestui proiect, iar azi ne bucurăm de finalizarea cu succes a acestuia”.

Preşedintele Pavel Filip a luat cunoştinţă şi de mersul lucrărilor de construcţie a apeductului în satul Zăbriceni, aflat la etapa finală. Localitatea este condusă de primarul democrat Valentina Derevenciuc, care a reuşit să implementeze mai multe proiecte în sat: localitatea este conectată la gazoduct, au fost reparate Casa de Cultură şi acoperişul grădiniţei.

În cadrul vizitei, Pavel Filip s-a întâlnit şi cu membrii Organizaţiei Teritoriale PDM Edineţ. Echipa de aici apreciază poziţia PDM de neparticipare în alegerile prezidenţiale, considerând-o matură şi chibzuită. Oamenii se preocupă în mod special de ce va fi după alegeri, menţionând că în actualele condiţii rolul PDM este unul vital important pentru a consolida forţele politice şi societatea în depăşirea crizei economice şi pandemice.