Democratic Party of Moldova

08 December 2019

Pavel Filip, către femeile democrate: Trebuie să ne consolidăm eforturile şi să demonstrăm că PDM va face încă multe lucruri bune pentru oameni

Preşedintele PDM, Pavel Filip, a participat astăzi la şedinţa Consiliului Coordonator al Organizaţiei Femeilor Democrate. Participanţii la şedinţă au făcut totalurile anului 2019, au vorbit despre realizări şi punctele slabe, modul de resetare a partidului şi despre proiectele de viitor.

Preşedinta Organizaţiei Femeilor Democrate, Valentina Buliga, a trecut în revistă principalele activităţi ale organizaţiei, menţionând rolul important al femeilor în activitatea formaţiunii, viaţa politică şi socială a ţării.

Pavel Filip a menţionat că anul ce se scurge a fost unul complicat pentru PDM, dar este important că în tot acest timp formaţiunea a demonstrat că nu este partidul unui singur om, este un partid puternic, care a rezistat tuturor provocărilor. Şi acest fapt se datorează organizaţiilor teritoriale şi interne puternice ale partidului, inclusiv Organizaţiei Femeilor Democrate.

Liderul democrat a precizat că formaţiunea a susţinut mereu femeile în politică. Astfel, în Guvernul Filip patru din nouă membri ai Cabinetului de miniştri au fost femei, în fracţiunea parlamentară sunt 8 doamne deputat, o femeie este vicepreşedinte a Parlamentului, iar din 4 comisii parlamentare care au revenit PD, 2 sunt conduse de femei. Totodată, zeci de femei democrate sunt primari, consilieri raionali şi locali.

„M-am convins nu o singură dată că acolo unde sunt la conducere femei este mai multă responsabilitate, dedicaţie şi deschidere. Vă mulţumesc pentru munca depusă şi încrederea pe care o aveţi în PDM”, a menţionat Pavel Filip.

El a îndemnat femeile democrate să fie active în continuare, să se implice inclusiv în procesul de resetare a partidului. „Avem nevoie să ne consolidăm eforturile pentru a demonstra că Partidul Democrat este o formaţiune pro-europeană de orientare socială, care va face încă multe lucruri  bune pentru oameni”, a accentuat preşedintele PDM.

La finalul şedinţei, a fost aprobată Rezoluţia Consiliului Coordonator al Organizaţiei Femeilor Democrate.