Democratic Party of Moldova

Press release

01 October 2020

În susţinerea localităţilor din Leova afectate de ploile torenţiale

În susţinerea localităţilor din Leova afectate de ploile torenţiale

Deptatul democrat Ghenadie Buza împreună cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, Ion Mereuţă şi Preşedintele raionului Leova, Nicolae Priţcan au vizitat mai multe localităţi din raionul Ştefan Vodă, afectate în urma ploilor torenţiale din 29 septembrie.

În satele Covurlui şi Tomai s-a constatat că cele mai afectate sunt drumurile şi podurile din localitate. De rând cu infrastructura publică au avut de suferit şi o mulţime de gospodării individuale. Primarii din localităţile vizate au înaintat către deputat demersurile şi materialele aferente prejudiciului cauzat estimat în cadrul şedinţelor Comisiilor pentru Situaţii Excepţionale locale.

Autorităţile publice locale de ambele niveluri au declarat că nu dispun de capacităţi financiare şi tehnice pentru a lichida consecinţele calamităţilor naturale fără susţinerea autorităţilor administraţiei publice centrale. Deputatul Ghenadie Buză a promis că va interveni către instituţiile statului în termeni cât mai restrânşi, pentru a veni cu soluţii concrete pentru depăşirea situaţiei create de intemperie.