Democratic Party of Moldova

16 February 2020

Gala Trandafirului: Femeile democrate care au înregistrat performanţe în administraţia publică locală au fost premiate

Organizaţiile de femei şi doamnele democrate, care au atins performanţe în administraţia publică locală au fost distinse cu trofee şi diplome de excelenţă în cadrul Galei Trandafirului - Excelenţa în politică. Evenimentul este desfăşurat pentru al 3 an de către Organizaţia Femeilor Democrate.

Preşedinta Organizaţiei Valentina Buliga a menţionat rolul deosebit al femeii în viaţa politică, economică şi socială a comunităţii, mulţumind doamnelor democrate pentru munca asiduă şi dedicaţia de care dau dovadă în activitatea de zi cu zi.

„Ne mândrim cu doamnele noastre curajoase şi ambiţioase. Prin acest eveniment, dorim să încurajăm femeile democrate să participe mai activ în viaţa politică şi socială a ţării”, a declarat Valentina Buliga.

Au venit să felicite doamnele şi bărbaţii din Partidul Democrat. Preşedintele PDM, Pavel Filip a spus că este onorat să fie alături de atâtea femei harnice, muncitoare şi profesioniste. Totodată, el a accentuat că doamnele mereu au fost promovate în Partidul Democrat.

„Din cei 11 vicepreşedinţi aleşi ieri la Consiliul Politic Naţional al PDM, 5 sunt femei. Între ei este şi preşedinta Organizaţiei de Femei Democrate, Valentina Buliga. Acest lucru înseamnă că Organizaţia de Femei va rămâne în continuare una foarte importantă în partid. Vă mulţumesc mult, dragi doamne, pentru dedicaţie şi ne dorim împreună încă multe succese”, a spus Pavel Filip.

Au fost înmânate trofee la 3 Organizaţii de Femei din Nisporeni, Ungheni şi Floreşti, care au înregistrat cel mai bun scor electoral în alegerile locale generale. Totodată, 10 femei-primari, care au atins un scor electoral de peste 70% de voturi, au fost distinse cu diplome de excelenţă.

În cadrul autorităţilor publice locale activează aproximativ 1000 de femei democrate: preşedinte de raion, primari, consiliere raionale şi locale.