Democratic Party of Moldova

01 October 2020

Echipa PDM Hânceşti: Salutăm lansarea consultărilor cu organizaţiile teritoriale. Decizia de neparticipare în prezidenţiale este chibzuită şi raţională

Preşedintele PDM, Pavel Filip, însoţit de vicepreşedintele formaţiunii Igor Şarov, ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi deputatul democrat Ghenadie Buza s-au întâlnit cu membrii Organizaţiei Teritoriale PDM Hânceşti.

Discuţiile s-au axat pe marginea situaţiei din ţară, poziţia partidului în alegerile prezidenţiale şi priorităţile de viitor ale PDM. Pavel Filip a menţionat că Partidul Democrat va promova o altfel de politică, o politică transparentă, sinceră şi corectă cu membrii de partid şi cetăţenii. În acest scop, a fost lansată o campanie de consultări interne cu toţi membrii de partid şi susţinătorii, pentru a decide ce va face PDM în continuare.

„Oamenii ne vor spune cum văd ei că ar trebui să procedeze partidul în continuare, ce îşi doresc ei pentru Republica Moldova şi pentru localitatea lor”, a declarat Pavel Filip.

Membrii echipei PDM Hânceşti au salutat decizia partidului de neparticipare în alegerile prezidenţiale.„ Este o decizie bine chibzuită şi raţională, o strategie pe termen lung a PDM”, consideră primarul satului Sofia, Ion Mîrza.

Totodată, ei au apreciat lansarea consultărilor cu Organizaţiile Teritoriale ale PDM, menţionând că vocea lor este acum auzită în partid, iar formaţiunea îşi consolidează echipa. „Este bine că PDM îşi cimentează rândurile cu oameni de valoare, care sunt credibili şi sunt apreciaţi de cetăţeni”, susţine Valentina Tonu, şefa Direcţiei Educaţie din raionul Hânceşti.

Preşedintele Pavel Filip a mulţumit membrilor echipei pentru părerile expuse, păreri diferite, care demonstrează că în partid este multă democraţie internă. El a menţionat că astfel de întâlniri îl încarcă cu energie pozitivă, fiind o dovadă în plus că PDM se mişcă în direcţia corectă.