Democratic Party of Moldova

Press release

27 July 2020

Comunicat de presă Până la 250 mln lei, ajutor pentru agricultură: coaliţia de guvernare a convenit că autorităţile vor sprijini fermierii afectaţi de secetă. Totodată, Republica Moldova a primit acce

Comunicat de presă Până la 250 mln lei, ajutor pentru agricultură: coaliţia de guvernare a convenit că autorităţile vor sprijini fermierii afectaţi de secetă. Totodată, Republica Moldova a primit acce

Deputaţii PDM şi PSRM s-au întrunit astăzi în şedinţă de lucru, la care au participat şi premierul şi preşedintele ţării. Parlamentarii au discutat despre situaţia din ţară, ultimele schimbări pe scena politică, dar şi despre ultimele evoluţii privind situaţia pandemică.

Membrii fracţiunilor parlamentare PDM şi PSRM au semnalat situaţia cu care se confruntă agricultorii, inclusiv în urma secetei din acest an, dar şi protestele organizate recent de aceştia. În urma discuţiilor, premierul a comunicat că Guvernul este gata să ajute fermierii, iar în următoarele zile Executivul va avea întâlniri şi discuţii cu reprezentanţii sectorului agricol. Şeful cabinetului de miniştri afirmă că deja au fost identificate până la 250 milioane de lei, ajutor pentru agricultură, bani care ar urma să ajungă la agricultori pentru sprijin în această perioadă complicată pentru acest domeniu.

Totodată, premierul a menţionat că misiunea FMI şi autorităţile Republicii Moldova au ajuns la un acord la nivel de experţi privind un nou program pentru 3 ani. Astfel, Republica Moldova va obţine acces la o asistenţă financiară în valoare de circa 558 milioane de dolari. Noul program are drept scop inclusiv susţinerea relansării economiei naţionale în contextul COVID-19.

Deputaţii PD şi PSRM s-au interesat de ultimele evoluţii în ceea ce priveşte gestionarea crizei pandemice, întrucât situaţia pare să se înrăutăţească în ultimele săptămâni. La rândul său, premierul a menţionat că sistemul medical face cu greu faţă situaţiei, medicii luptă cu dedicaţie pentru sănătatea fiecărui pacient. Autorităţile statului depun eforturi susţinute pentru a gestiona eficient această criză.