Democratic Party of Moldova

30 September 2020

60 de mii de locuitori din raionale Ungheni, Nisporeni, Făleşti şi Glodeni vor avea acces la apă de calitate. Proiectul a fost aprobat la iniţiativa Fracţiunii PDM

60 de mii de locuitori din raionale Ungheni, Nisporeni, Făleşti şi Glodeni vor avea acces la apă de calitate. Acest lucru a devenit posibil datorită aprobării, la iniţiativa deputaţilor PDM, a Hotărârii de Guvern, care prevede interconectarea reţelelor de aprovizionare cu apă potabilă ale SA Apă Vital Iaşi cu reţelele dezvoltate în localităţile de pe malul stâng al Prutului din raionale Ungheni, Nisporeni, Făleşti şi Glodeni.

Astfel autorităţile vor putea soluţiona în termeni restrânşi problema unei sursei sigur de apă de calitate, vor avea noi oportunităţi de atragere investiţii în dezvoltarea reţelelor de apeduct şi aprovizionarea cetăţenilor cu apă de calitate. Prima subtraversare a rîului Prut şi interconectare este prevăzută pînă la finele acestui an în localitatea Măcareşti, Ungheni.

Acest proiect a fost iniţiat de către autorităţile raionale Ungheni în 2014, când a fost semnat acordul de colaborare cu Consiliul Judeţean Iaşi, ulterior proiectul a fost extins zonal în raionale menţionate. Subiectul a fost readus pe ordinea de zi a Guvernului, la insistenţa fracţiunii PDM, după întâlnirile cu cetăţenii din teritoriu, autorităţile publice locale.